Mijn verhaal: van ziek en onzeker...

Ik herinner het me nog als de dag van gisteren, mijn Moment.

Ik was overspannen. Al maanden thuis, ziek en onzeker.

De perfecte omstandigheden, kortom, voor een transformatie.

In mijn vorige leven was ik accountmanager (verkoper dus, en adviseur) en trainer voor een ambitieus kantoor op een Amsterdams businesspark. Na lang oplopende stress, moeizaam management en een grote hoop shit uit mijn verleden die om aandacht vroeg, knakte er iets. Maandenlang kon ik bijna niks meer.

Behalve koken. Dat was mijn grote hobby en mensen vonden mijn eten ook echt lekker. Vroegen me vaak om recepten. Urenlang struinde ik foodblogs af, op zoek naar inspiratie. Om vervolgens in de keuken lekker mijn eigen ding te doen.

En zo kwam er een moment (nee, nog niet hét Moment, maar wel een heel mooi moment) dat ik weer iets van ambitie voelde. Zou ik óók zo'n mooi foodblog...?

Ik googlede "blog" en startte mijn kookblog op Blogger. Een tijd lang fotografeerde ik al mijn eten en schreef ik er stukjes bij. Meerdere hobby's kwamen samen. De conceptie van iets nieuws. Er was weer beweging.

En toen kwam die ene dag. De dag dat ik het nóg mooier wilde. En WordPress ontdekte. En in een uurtje overstapte van Blogger naar WordPress, en in één klap voor me de website zag die ik me steeds gewenst had. Zo, in een handomdraai. Wauw.

Dát was het Moment.

Het heeft me nooit meer losgelaten en ik word er nog altijd enthousiast van.

Zoiets schrijf je natuurlijk alleen achteraf, dat het een Moment was met een grote M. Omdat het nog eens extra betekenis krijgt door al het andere wat daarna is gekomen, wat ik eerder niet had durven denken.

Wil je weten wat? Lees verder in het volgende hoofdstuk.

Complete and Continue