Welkom in module 1

"When you know your Why, your What has more impact."


We springen meteen in het diepe. In module 1 doen we de volgende dingen:


  • Zelfonderzoek: wat is nu belangrijk voor je?
  • Benoem welke waarden en talenten ten grondslag liggen aan je keuzes
  • Verwoord je missie, visie, strategie en aanbod
  • Beschrijf je huidige situatie
  • Beschrijf je gewenste situatie op de middellange en korte termijn
  • Bepaal hoe jouw landingpage je gaat helpen om je doelen te halen
  • Bepaal de logische volgende stap voor je bezoekers
  • Zet op een aansprekende manier tot actie aan
  • Maak de eerste essentiële keuzes voor de inrichting van je homepage


Zoeken, vinden en verhelderen

Je staat aan het begin van een creatieproces: het maken van je eigen website. Misschien zie je het resultaat al helemaal voor je, of misschien is het ook voor jou nog een vraagteken wat er uit komt. Dat is allebei prima!

Heb jij alles al op een rijtje? Dan zul je zien dat deze vragen je extra zeker en helder maken in hoe je spreekt en hoe je je voelt over je werk. Én je zult het met nog meer geestdrift aan anderen kunnen overbrengen.

Maar… ben jij nog zoekende? En heb je soms het gevoel dat je alle ‘goede’ antwoorden al zou moeten hebben voordat je ergens aan begint? Dat geeft eigenlijk stress. En het klopt ook niet. Als je nu zoekende bent, gebruik dan deze fase en dit proces letterlijk om te onderzoeken. Je website kan je helpen in iedere fase van je proces, óók in de onderzoeksfase!


Missie en visie

Of je nu alles al voor je ziet of nog in zalig niet-weten verkeert, in module 1 besteden we aandacht aan je missie en visie. Het onderscheid is heel simpel:

Je missie is waarvoor je staat, je visie is waarvoor je gaat.

Waar je voor staat, hangt met je waarden samen. Waar je voor gaat, met je talenten.

Dit zijn belangrijk dingen. Het vertelt me waar je werkelijke motivatie vandaan komt en het is ook hoe je anderen zult inspireren, want: vertel me Wat je doet, en ik vind het interessant. Vertel me Waarom je het doet, en ik voel me verbonden met je. Dit geldt ook voor de bezoekers van je pagina!


Functie en volgende stap

Je visie vertaal je naar een strategie en aanbod. In module 2 gaan we hier nog dieper op in. Maar hier in module 1 krijg je al duidelijk wat de hoofdfunctie van jouw website/homepage zal zijn én welke logische volgende stap je bezoekers gaan zetten.

Ben je er klaar voor? Veel plezier in deze eerste module!

Complete and Continue