Cursusmaterialen

Voorbeelden van het mogelijke eindresultaat

Hier zijn enkele voorbeelden van hoe jouw website er uit kan komen te zien als je eenmaal je eigen afbeelding(en), kleurschema en lettertypes hebt gekozen en de teksten hebt geschreven (dit doe je allemaal in deze cursus):

(Let op: laat je je website door In 1 Dag Online maken, vraag dan naar de mogelijkheden voor nieuwsbriefinschrijving. Standaard is aanmelding via e-mail. Integratie met je bestaande Mailchimplijst is ook mogelijk! Kost wel een klein beetje extra.

Schematische weergave

Deze demo is gebaseerd op het werk van Marisa Murgatroyd van Live Your Message. Het is een veelgebruikte websitestructuur die slim en eenvoudig de juiste boodschap op het juiste moment presenteert. Hieronder zie je een schematische weergave: een wireframe. Die ziet er dus vooral praktisch uit en nog niet mooi. Dát komt in het eindresultaat (zie bovenaan deze pagina)!

In de loop van deze cursus maak je keuzes over alle onderdelen van dit template. Dit resulteert in de briefing: een genummerde opgave van hoe jij dit template hebt ingevuld. Aan het einde van de cursus krijg je hiervoor een digitaal formulier waarin je stap voor stap door het template heen gaat. Je ontvangt de briefing vervolgens als e-mail in je eigen inbox. Met deze briefing kun je zelf aan de slag met je website, óf je kunt een websitebouwer vragen om je website voor je te maken.

Vervolgpagina's en menu

Natuurlijk kun je vanuit de homepage of via het navigatiemenu verderklikken naar vervolgpagina's. In deze vervolgpagina's licht je bijvoorbeeld je aanbod nader toe. In Module 4, les 'Diensten of stappen' krijg je een voorbeeld voor een goede, eenvoudige opbouw van deze pagina.

Koop je je website bij In 1 Dag Online voor € 500, dan zit die eenvoudige vervolgpagina bij de prijs in. Deze pagina's hebben dan allemaal dezelfde headerafbeelding, een tekstvak, ruimte voor een referentie en een actieknop, zoals hieronder:

Complete and Continue